Burgemeester Renaat Huysmans licht de plannen voor de heraanleg van de Mechelseweg en het Marktplein toe.

Op 28 januari 2022

Kapelle-op-den-Bos zal in 2023 maar liefst drie miljoen euro investeren om het Marktplein en de Mechelseweg in een nieuw jasje te steken.

 

De markt zal enerzijds nog parkeergelegenheid bieden, anderzijds zal een parkomgeving aangelegd worden met veel groene elementen en ontspanningsmogelijkheden. “Het Marktplein zoals het er nu uitziet is al lang niet meer van deze tijd”, aldus de burgemeester. “Er zijn veel oneffenheden, de klinkers liggen los, er is weinig tot geen groen, de parkeerplaatsen zijn slecht ingedeeld”. Het aantal parkeerplaatsen blijft behouden in die zin, dat op het plein zelf nog altijd ongeveer zeventig parkeerplaatsen behouden blijven en dat we extra plaatsen creëren in de straten rond het plein. Er zal ook veel groen aangeplant worden om het plein een parkuitzicht te geven en er komt er een luifel met podiummogelijkheid waaronder activiteiten en kleine concertjes kunnen doorgaan. Onze wekelijkse markt op donderdag wordt verplaatst naar de Mechelseweg ten einde wat meer interactie met de lokale handelszaken teweeg te brengen.

 

De Mechelseweg wordt enkele richting en krijgt drie pleinfuncties: ter hoogte van de kerk, aan de beeldengroep “de ontmoeting” en aan de het kanaal. Fietsers en voetgangers zullen voorrang krijgen in de Mechelseweg. “En er zal ook de nodige aandacht aan de lokale handelaars en horecazaken gegeven worden. Zij zijn mee het bruisende hart van onze gemeente”, vertelt Renaat nog.

 

Ook hier komen veel groenelementen en er zal gewerkt worden met zogenaamde bioswales. Dat zijn bufferings- en infiltratievoorzieningen waarin regenwater zal gebufferd worden in  ondergrondse tanks zodat bewoners en diensten regenwater kunnen aftappen in tijden van watersnood. De plannen werden al voorgesteld aan de bewoners en de handelaars en zij mochten hun opmerkingen doorgeven. Deze opmerkingen worden nu onderzocht op hun haalbaarheid en zo nodig worden de plannen nog bijgestuurd. In februari zullen er nieuwe infovergaderingen zijn voor handelaars en marktkramers.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is