Heraanleg van de Mechelseweg en de markt van start op 6 november

Op 9 oktober 2023

De heraanleg van het Marktplein en de Mechelseweg wordt ongetwijfeld één van de grootste uitdagingen voor het huidige gemeentebestuur. Er werd weliswaar vertraging opgelopen door het uitlopen van de werken aan de nutsleidingen, maar de werf staat nu echt in de startblokken. “Fase 1 van de werken (Kanaal-Marktstraat) zal starten na de herfstvakantie op 6 november”, laat onze schepen van openbare werken Geert Vande Voorde weten.  "Daarbij zal het kruispunt Mechelseweg-Stationsstraat en Marktstraat-Mechelseweg zolang mogelijk openblijven om de bereikbaarheid van zowel handelaars als inwoners te vrijwaren. Op het einde van fase 1 zal dit kruispunt evenwel tijdelijk afgesloten moeten worden. Om de grootste hinder te beperken zal de aannemer de betonnen rijweg via een glijbekisting uitvoeren. Dit zal volgens de huidige planning kunnen gebeuren midden december zodat na de kerstvakantie de klinkerwerken uitgevoerd kunnen worden. De aannemer zal starten met de regenwaterafvoer op het kruispunt met de Wipstraat richting Westdijk. Vervolgens wordt er een aanpassing aan de riolering ter hoogte van de Nieuwstraat uitgevoerd en aansluitend aan de regenwaterafvoer tussen de Stationsstraat en de Marktstraat."

Parkeren buiten de effectieve werfzone blijft mogelijk achter de Sint-Jozefkring, in de Kanunnik Muyldermanslaan, op het Marktplein en op de terreinen van de oude loods in de Kerselaarlaan.

Op KapelleSpreekt (www.KapelleSpreekt.be/marktplein-mechelseweg) zal al het werfnieuws, inclusief een tijdslijn, bewonersbrieven, schetsen, kaarten en algemene informatie gedeeld worden.

Over nieuwtjes, die snel tot bij de betrokkenen moet geraken zal gecommuniceerd worden via de digitale mobiliteitsnieuwsbrief van de gemeente Kapelle-op-den-Bos. Je kan daarop inschrijven via: www.kapelle-op-den-bos.be/nieuwsbrieven/inschrijven 

Met al je andere vragen of opmerkingen kan je terecht via onderstaande kanalen: mobiliteit [at] kapelle-op-den-bos.be ().

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is